2016 års stipendium gick till förstasolisten vid Kungliga Baletten Mayumi Yamaguchi

Mayumi Yamaguchi i Alice i Underlandet. Foto Carl Thorborg

Mayumi Yamaguchi i Alice i Underlandet. Foto Carl Thorborg

Mariane Orlandos stipendiefond

Fonden instiftades av Operans Balettklubb säsongen 1976-77 i samband med Mariane Orlandos avgång med pension från Kungliga Baletten. Senare har den ombildats till stiftelse.

Stiftelsen delar årligen ut ett stipendium till en dansare vid Kunglia Baletten

Stipendiekommittén består av Mariane Orlando. hedersordförande, Balettklubbens ordförande och tre representanter för Kungliga Baletten, kritikerkåren och Den konsrnärliga ledaren för Kungliga Baletten. 2015 deltog följande personer: Mariane Orlando, Nikolaus Fotiadis, Anna Ångström, Johannes Öhman och för Balettklubben Anders Jörlén.

Stiftelsen förvaltas av styrelsen i Operans Balettklubb.

Bidrag till stipendiefonden kan sättas in på Danske Bank, konto: 1344 32 44 009 Mariane Orlandos Stipendiefond.
Skriv GÅVA på talongen.

2 maj 2014 i Rotunda firade Operans Balettklubb Mariane Orlando som fyllde jämna år samt de avgående premiärdansarna Marie Lindqvist och Olof Westring, båda tidigare mottagare av stipendiet, samtidigt som vi för 38:e året i rad presenterade årets stipendiat Jérôme Marchand.
Balettklubben hade bjudit in alla tidigare stipendiater och hela Kungliga Baletten till en mottagning med dryck och tilltugg. Det blev en glad och gemytlig tillställning där ung och gammal. dansare och publik kunde mingla och samtala med varandra.

Se mingelbilder!